Споделям ви една любима рецепта за бананови палачинки, които са вкусни и здравословни и се приготвят лесно.

 

ПРОДУКТИ:

  • 4 бр. Яйца
  • 3 добре узрели банана
  • 1 п.ванилия
  • Масло за намазване на тигана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте яйцата с телена бъркалка или вилица. Прибавете ванилията и отново се разбъркайте. В друга купа намачкайте бананите с вилица. Важно е да не ги правите на пюре, нека останат малки парченца в сместа. Прибавете бананите към яйцата и отново се разбъркайте.

За предпочитане е да използвате тиган с незалепващо покритие. Сложете го на котлона и след като се нагорещи, котлонът се намалете на средна степен. Преди всяка доза палачинки намажете тигана със съвсем малко масло. Слага се само по една супена лъжица от сместа, за да се обръщат лесно палачинките. В зависимост от големината на тигана, могат да се съберат 3-5 мини палачинки.

бананови палачинки начин на приготвяне

Когато се запекат от едната страна, с помощта на шпатула се обърнете на другата. Палачинките се изпичат бързо, за около 1-2 минутки от всяка страна.Поднесете със сладка или солена гарнировка. Моите бананови палачинки гарнирам с тахан или сирене котидж, крема сирене и т.н. Дори сами по себе си палачинките са много вкусни, тъй като бананите придават лека сладост, а ванилията аромат.

 

Банановите палачинки са подходящ за всички, които се хранят изцяло безглутеново или по принцип избягват брашно и тесто. Във вариант със солена гарнировка банановите палачинки съдържат единствено плодовата захар от банана и никаква друга добавена захар.


Искате ли да започнете вашата персонална програма по балансирано хранене?

маг.фарм. Бояна Иванова, фитотерапевт и консултант по балансирано хранене, разработва индивидуална програма след подрoбна консултация и според възможноститe за изпълнение. Основни цели на програмата са: нормализиране на теглото и хормоналния баланс, подобряване на храносмилането и емоционалното състояние, детоксикация и други според конкретното състояние.
Детайлна информация за програмата по балансирано хранене ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu/