ИНДИВИДУАЛНА ХОЛИСТИЧНА ПРОГРАМА

ВАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ СА:

 

 • Енергия и работоспособност
 • Добро храносмилане
 • Силен имунитет
 • Справяне със стреса
 • Здравословно тегло
 • Хормoнален баланс
 • Детокс

Успявате ли обаче да запазите контрола върху собственото си здраве в ежедневие на стрес и нездравословна среда?

Здравейте, аз съм маг. фарм. Бояна Иванова – фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Във ваша подкрепа създадох персонално решение в областта на холистичното здраве, което ще ви помогне да се погрижите пълноценно за своето здраве и да възвърнете баланса на тялото и духа. Индивидуалната холистична програма комбинира ефекта от няколко природни метода, които имат най-благоприятно въздействие върху здравето.

 

КОИ МЕТОДИ ПРИЛАГАМ?

 

 • БИЛКОЛЕЧЕНИЕ
 • БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ
 • ДОБАВКИ КЪМ ХРАНЕНЕТО – ВИТАМИНИ, МИНЕРАЛИ И ДРУГИ.
 • УСВОЯВАНЕ НА НОВИ ПОЛЕЗНИ НАВИЦИ

Програмата има силен и дълготраен ефект за подобряване на различни здравословни проблеми и профилактично въздействие срещу факторите на нездравословната среда.

 

КАКВИ СЪСТОЯНИЯ СЕ ПОВЛИЯВАТ БЛАГОПРИЯТНО?

 • Наднормено тегло
 • Умора, стрес и безсъние
 • Храносмилателни проблеми
 • Занижен имунитет и често боледуване
 • Хормонален дисбаланс и др.

 

Благодарение на задълбочените ми научни познания в областта на билколечението съставям безопасна, ефективна и персонална терапия. Холистичният подход към здравето на човека ми помага да се фокусирам върху причините, породили проблема и да им въздействам с помощта както на природни средства, така и с някои промени в начина на живот.

КАК ПРОТИЧА КОНСУЛТАЦИЯТА?

 

По време на първата консултация ще разгледаме вашата здравна история, хранене, начин на живот, както и всички други фактори, които биха допринесли за състоянието ви.
Ще съставя цялостна програма, която е индивидуално съобразена с вашите възможности за изпълнение. В зависимост от състоянието, програмата може да включва: насоки за хранене и полезни навици; билки и билкови продукти; хранителни добавки (витамини, минерали и други). Билките могат да бъдат под различна форма: индивидуална билкова смес, която ще приготвяте у дома (запарка/отвара) или готови билкови продукти (тинктури, капсули, таблетки и други).

Благоприятните ефекти от оздравителната програма ще проследим по време на следващите консултации, като спрямо конкретното състояние се правят промени в предписанията. Крайната цел е постепенно да възвърнете цялостния баланс на тялото и духа си!

 

КОНСУЛТАЦИЯТА Е ПОДХОДЯЩА: за хора над 18 години, които искат да използват природни средства за благоприятно въздействие и профилактика на здравето си; за хора изложени на продължителен стрес и преумора; при различни функционални нарушения, психосоматични проблеми, неусложнени хронични проблеми и други.

ЗА КОГО НЕ Е ПОДХОДЯЩА ТАЗИ КОНСУЛТАЦИЯ: бременни жени, кърмещи жени, деца, при хора с тежки заболявания, при бъбречна или чернодробна недостатъчност, както и онкологични заболявания.

 

Можете да се свържете с мен за безплатен опознавателен разговор, в рамките на който ще обсъдим вашето запитване и детайли за холистичната програма.

тел: 0884-789-278

 

Заявете консултация

Искрено вярвам в холистичния подход на природната медицина, която разглежда човека като едно цяло с всички аспекти на неговото физическо, ментално и емоционално състояние. Индивидуалният холистичен подход ми дава възможност да помогна на много хора да сбъднат своята мечтана промяна към по-добро здраве и визия. Персоналната програма създадох като профилактично и оздравително средство за постигане на вашето оптимално здравословно състояние. Програмата може да бъде прилагана както самостоятелно, така и в допълнение към стандартна терапия.

 

Защо да ми се доверите? Научете повече за моята професионална квалификация и опит.

ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ

 

Дипломиран магистър по “Фармация” от Медицински университет – София с профил клинична фармация.

 

Квалифициран специалист по “Лечебни растения и фитофармацевтични продукти” след завършено 3-годишно следдипломно обучение в Медицински университет – София.

 

Завършен едногодишен курс по “Хомеопатия”, организиран от Европейска Школа по Клинична Хомеопатия.

 

Завършен курс “Въведение в Баховата терапия” с лектор д-р Тодор Господинов към център за здраве и образование “Едикта”.

 

Участие в професионална лекция на тема “Диабетът – как да го познаем”.

 

Разработване на дипломна работа в най-големия в Европа център за изследвания на раковите заболявания DKFZ, гр. Хайделберг, Германия. Защитена дипломна работа в областта на колоректалния карцином.

 

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

 

Магистър-фармацевт в аптека – консултиране на пациенти за природни продукти, добавки към храненето и потенциални взаимодействия с лекарствената терапия.

 

Дългогодишен опит на позициите “Специалист по лекарствена безопасност и “Старши специалист по лекарствена безопасност” в международна компания за клинични проучвания.

 

Лектор и организатор на семинари/уебинари за билколечение и здравословно хранене.

 

Разработен продукт „Кулинарна таблица“, който помага на хиляди хора да се хранят по-здравословно и балансирано.

 

Ко-създател и автор в онлайн платформата „ForumZdrave.bg“. Дългогодишен опит в изготвянето на авторски публикации в областите природолечение, здравословно хранене и начин на живот.

 

Терапевт по билколечение и балансирано хранене в център за здраве „Едикта“

 

 

ЧЛЕНСТВО В ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ

 

 • Български фармацевтичен съюз
 • Европейско общество по интегративна медицина в България
 • Българско дружество по хранене и диететика

Гостуване в предаването Неделни Нюанси, БНТ2 –  “Лечебната сила на билките”

 

Радио интервю за БНР Радио София – “Идеи за пролетен детокс”

 

Радио интервю за БНР Пловдив – “Билки и храни, благоприятни за здравето ни”

 

Радио интервю за БНР Шумен – “Здраве от природата”

 

Интервю за Smediaroom.com –  “За прекрасния свят на билките, днес разговаряме с маг. фарм. Бояна Иванова”

 

Интервю за Zdrave.to -“Билките възстановяват баланса на метаболитните процеси и хормоните”

 

Интервю за Mammi.bg – “За силата на билките – разговор с фитотерапевта Бояна Иванова”

 

Интервю за Spirulina.bg – “Как да се преборим с хроничната умора – разговор с маг.фарм. Бояна Иванова”

 

Радио интервю за Classic FM – “Какво е балансирано хранене? Как да подкрепим имунната и нервната система с природни средства”

 

Радио интервю за Classic FM – “Как да преборим хроничната умора чрез билки и супер храни”

 

Радио интервю за Classic FM – “Как да се погрижим за кожата си през лятото – слънцезащита, природни масла и репеленти”

 

Гостуване в подкаста на Мария Станчева – “Здравето избор ли е?”

 

Интервю за ForumZdrave.bg – “Празнуваме Еньовден – разговор с фитотерапевта Бояна Иванова”

Билколечението, известно още като фитотерапия, е метод, който стъпва на познанията от народната медицина и бива надграждан от съвременни научни доказателства за действието на билките. Билковите препарати са природно средство, което по естествен начин възстановява баланса на метаболитните и хормоналните процеси.

Билките, които ще използваме за вашата програма, са безопасни и се понасят добре при продължителен прием, което ги прави подходящ избор при редица хронични проблеми. Те съдържат разнообразни лечебни съставки, които в комбинация имат ефикасно терапевтично и профилактично действие. Не на последно място, освен лечебни съставки, билките съдържат и други полезни вещества като витамини, минерали и органични киселини и др. С подходящо подбраните билки и постоянство на терапията се постигат много добри резултати при редица здравословни проблеми.

Самолечението с билки, без предварителна консултация със специалист, крие рискове за здравето. Билките трябва да бъдат строго съобразени с конкретните проблеми, здравната история и приеманите в момента лекарства. Също така, трябва да се спазват правилните условия за приготвяне, прием и съхранение. В противен случай, билките могат да бъдат опасни и да изгубят лечебния си ефект. Назначаването и проследяването на терапията с билки от медицински специалист с необходимата квалификация е от ключово значение за успех на терапията.

Въз основа на хилядолетния опит на народните лечители, както и на най-новите проучвания за човешкия метаболизъм, се ражда науката НУТРИТЕРАПИЯ. Тя представлява съвкупност от методи за профилактика и лечение с ценни съставки на нашата хранавитамини, минерали, мастни киселини, аминокиселини и др. Исторически данни сочат, че от най-дълбока древност хората са използвали с лечебна цел някои храни и хранителни продукти. Древногръцкият лекар Хипократ е казал: „Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!“.

Науката за лечебното хранене се развива интензивно през последното десетилетие и все повече хора се обръщат към този натурален подход за подобряване на състоянието при редица заболявания. Според нутритерапията причината за болестта често е дисбаланс в резултат на продължителен недостиг в организма на някои вещества, както и излишък на други. Част от индивидуалната програма е детайлна корекция на небалансираното хранене, която има дълготрайно благоприятно въздействие при редица здравословни проблеми.

Балансираното хранене е много важно за всички системи в организма. Посредством храната си набавяме необходимите макронутриенти (белтъчини, въглехидрати и мазнини), а също така и витамини, минерали и микроелементи. Всички те са жизнено необходими за производство на енергия,  възстановяване на тъканите и правилно протичане на метаболитните процеси. Здравословното хранене е от ключово значение за поддържане на силен имунитет и здравословно тегло.  Доказано е, че наднорменото тегло е основен рисков фактор за развитие на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания. Балансираният хранителен режим помага да се предпазим от храносмилателни проблеми, както и от натрупване на токсини. При жените  здравословното хранене е изключително важно за баланс на половите хормони и намаляване на риска за развитие на остеопороза. Не на последно място, храненето е от основно значение, за да сме в добро общо състояние, да бъдем издръжливи и енергични по време на тренировки.

Съвременното ежедневие се отразява пагубно на нашето – тяло и психика. Появяват се здравословни проблеми, които на пръв поглед нямат връзка помежду си, но на практика са взаимосвързани. Причината е, че системите в организма функционират като едно цяло и не могат да се разглеждат изолирано една от друга. Здравословният проблем в дадена система нарушава общия баланс в тялото. Причина за трудното лечение на хроничните проблеми със стандартна терапия често е липсата на цялостен подход към човешкото тяло и психика. Затова се обръщаме към природната медицина, която следва холистичния подход.

Човекът е едно цяло с всички аспекти на неговото физическо, ментално и емоционално състояние като предпоставка за възможните здравословни проблеми.

Следвайки този принцип, природната медицина помага за възстановяване на общия баланс в организма и се справя успешно с редица здравословни проблеми.

КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СЪСТАВЯНЕ НА ИНДИВИДУАЛНА ОЗДРАВИТЕЛНА ПРОГРАМА

 

Можете да се свържете с мен за безплатен опознавателен разговор, в рамките на който ще обсъдим вашето запитване и детайли за холистичната програма.

тел: 0884-789-278 

Консултациите се провеждат онлайн, както и в гр. София, център „Едикта“ при стриктно спазване на хигиенните изисквания на всички контролни органи.

Важно! Във връзка с ограниченията и спецификата на извънредната епидемична обстановка, консултациите се провеждат и онлайн.

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

Начална консултация: около 60 минути

Всяка следваща консултация: около 30 минути

 

ЦЕНИ

Начална консултация:  65 лв.

Всяка следваща консултация: 35 лв.

 

Пакет 3 месеца: начална консултация с изготвяне на персонална програма + 2 консултации за проследяване: 135 лв. 100 лв.

Пакет 6 месеца: начална консултация с изготвяне на персонална програма + 5 консултации за проследяване: 240 лв. 190 лв.

 

 

ЗА ВЪПРОСИ И ЗАПИСВАНЕ

тел: 0884-789-278 

email: contact@vitanaturale.eu

 

За да заявите онлайн консултация, моля попълнете формата.