Много често хората споделят, че искат да живеят здравословно, но са убедени, че нямат време за това. Замисляли ли сте се, колко време отнемат полезните навици, които подобряват здравето ви?

Да си приготвя закуска – 10 минути.

Когато нямате време за “сложна” закуска винаги можете да си спрете на: плодове+ядки/ плодове+тахан или кисило мляко/ смути/ пълнозърнест сандвич с филе, маслинена паста и др.

Да приготвя здравословна вечеря – 30 минути.

Идеите за бърза, но здравословна вечеря са многобройни, а класиката е чисто месо или риба на фурна с рарнитура от задушени/ печени зеленчуци. Можете да се спрете и на салата с омлет или бъркани яйца.

Да правя кардио тренировка – 20-30 минути.

Кардиото не се изчерпва с пътеката във фитнеса. Кардио е също: да качвате стълбите в блока, да покарате колело с децата, да танцувате удома, да се разходите из природата.

Да тонизирам мускулите – 30-40 минути.

Комбинираните тренировки удома с ластици, напади и клекове са актуални и много ефективни! Ако не сте опитвали, сега е моментът да го направите.

Да медитирам – 15 минути.

Може да изглежда несериозно, но проучвания показват, че дори само 15- минутна медитация на ден помага на хората да се справят със стреса и тревожността.

Да приемам разнообразни витамини.

Тук включваме планиране на пазаруването, където се стремим да си набавим разнообразни сезонни плодове и зеленчуци и да помислим как да ги комбинираме. Да приготвим салата, смути или плодова салата пък са нужни не повече от 10 минути.

Да направя здравословен десерт 20-30 минути.

Два пъти седмично може да отделим време да си приготвим здравосровен десерт, който да хапваме през другите дни от седмицата. Супер вкусни и лесни рецепти за сурови бонбони изискват не повече от 20 минути за приготвяне, когато сме снабдени с нужните продукти.

Да се хидратирам – 5 минути.

Сумарно за деня отнема няколко минути, но проблемът е, че забравяме да го правим.

Искате ли да започтене вашия път към по-добро здраве и отлична форма – можете да се объртете към мен за покрепа.

Здравейте, аз съм маг. фарм. Бояна Иванова – фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Във ваша подкрепа провеждам индивидуални консултации със съставяне на холистична програма по балансирано хранене и билколечение – профилактично и терапевтично средство за постигане на вашето най-добро здравословно състояние. Основните цели на програмата са подсилване на имунитета, справяне със стреса и преумората, подобряване на храносмилането, нормализиране на теглото и хормоналния баланс, детоксикация и други, според конкретното състояние.

Детайлна информация за холистичната програма ще откриете тук: https://www.vitanaturale.eu/