Особено след една дълга зима, пролетта най-силно се нуждаем от повече енергия, справяне с хроничните проблеми и излишните килограми. В моята практика като фитотерапевт и консултант по балансирано хранене наблюдавам, че пролетният сезон е и най-благоприятен за промяна в храненето и цялостно подобряване на здравословното състояние.

Защо именно през пролетта е най-лесно да постигнем това?

 

Има разнообразни зеленолистни зеленчуци и плодове

През пролетта се радваме на голямо разнообразие от зеленолистни зеленчуци и пресни горски плодове. С тяхна помощ си гарантираме ежедневен прием на жизненонеобходими витамини, минерали и антиоксиданти – основно оръжие за справяне с пролетната умора, подобряване контрола на кръвната захар и теглото. Редица други хронични проблеми също се коренят в нездравословното хранене, а промяната в тази насока е първа стъпка към трайно подобрение. През пролетта е най-лесно да поддържаме балансирано разнообразно хранене, специално съобразено с индивидуалните потребности на организма. Можем да прибавим и някои полезни пролетни билки, с които да се справим успешно с умората и да засилим имунитета.

 

Продължителността на деня е по-голяма

Светлите часове на деня са все повече, което ни дава възможност да увеличим двигателната активност. Всички проучвания са категорични – трайна корекция на теглото, както и подобряване контрола на захарта и липидите в кръвта се постига няколко пъти по-успешно, когато добавим физическа активност. Още повече, движението съдейства за подобряване нивата на енергията и чревната перисталтика.

 

Емоционалната нагласа следва енергията на природата

Силната природна енергия през пролетта вдъхновява желанието за промяна и ново начало. Често наблюдавам, че именно през пролетта хората имат най-силна мотивация да се преборят с хроничните проблеми. Мощна подкрепа можем да очакваме от лечебната сила на пролетните билки. Още повече, през пролетта често страдаме от отслабен имунитет и влошено храносмилане след зимата. Честите ставни болки и алергии през пролетта също са повод да се доверим на билковите препарати, за да подобрим състоянието си.

 

Имаме добра мотивация и цели

Предстоящият летен сезон е достатъчно силна мотивация да обърнем внимание на теглото и визията си. Сега е моментът да поставим ясни цели и да работим целенасочено в подкрепа на метаболитните и хормонални процеси. Индивидуално предписаните корекции в храненото в комбинация с прием на безопасни билки за ускоряване на метаболизма са най-прекият път към трайна корекция на теглото.

 

Имаме нужда от повече енергия

Повече разходки навън, подновяване на спортните активности, уикенди сред природата, и всичко това в комбинация с натоварените работни дни означават само едно, че през пролетта имаме нужда от много повече енергия. На помощ идват редица полезни функционални и супер храни, които да прибавим към разнообразното хранене.

 

Цялостната природна грижа за здравето е основно застъпена в моята практика като фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. В индивидуалната холистична програма комбинирам полезното действие на балансирано хранене, билки и супер храни. С нейна помощ ежедневно помагам на мотивирани за промяна хора да подобрят цялостно здравословното си състояние и да се преборят с излишните килограми.  Повече информация

Здравейте, аз съм Бояна Иванова, магистър-фармацевт, фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Помагам на хората да поддържат оптимално здраве с помощта на природолечение, здравословно хранене и начин на живот. Повече информация за индивидуалната програма по холистично здраве, разработена от менможете да научите тук