Много хора споделят, че въпреки някои корекции в храненето и по-чести тренировки наблюдават незабележима промяна в теглото си след месец, два. Именно за това много често си задаваме въпроса – Защо е толкова трудно да свалим излишните килограми?

Оказва се, че поддържането на тегло в норма зависи от редица фактори като: хормонален баланс, режим на сън, двигателна активност, емоционалното състояние, хронични проблеми с храносмилането и още много други.

 

Днес ви споделям 5 основни причини за проблеми с теглото:

 

  • Постоянен стрес

По време на стресова ситуация нормално се отделят хормоните адреналин и кортизол. Една от основните функции на кортизола е именно да забави метаболитните процеси в организма. Когато продължително време сме в състояние на стрес нивата на кортизола са постоянно високи, което е причина да качваме излишни килограми дори при нормален калориен прием.

 

  • Проблеми с храносмилането

Хроничният запек (констипация) и непоносимост към някои храни са причина да се усвояват в кръвта нежелани съставки от храната, които нарушават метаболизма.

 

  • Небалансирано хранене

Ежедневен хранителен режим съдържащ прекалено много въглехидрати и недостатъчно белтъчини е фактор номер 1 за напълняване. Основна грешка е също липсата в храненето на редица полезни храни, които подобряват метаболизма на въглехидратите и мазнините.

 

  • Постоянна умора и недоспиване

Хроничната умора е основна причина за намалена физическа активност и съответно но дисбаланс между приети/изразходени калории. Още повече, при продължително недоспиване нивата на кортизола се покачват и се забавя метаболизма.

 

  • Хормонален дисбаланс

Отклонения в половите хормони и хормоните на щитовидната жлеза могат да бъдат една от най-честите причини за наднормено тегло.
Специфични строго индивидуални корекции в храненето са необходими за подобряване на метаболизма и справяне с храносмилателните проблеми.

 

Как можем трайно да се справим с наднорменото тегло?

Специално подбрани билки и комбинации могат да разрешат проблеми като безсъние, стрес, хормонален дисбаланс. По този начин  атакуваме основните причини за наднормено тегло, подобряваме общото здраве и трайно регулираме теглото.

Като фитотерапевт и консултант по балансирано хранене разработвам индивидуална природолечебна програма след подробна консултация и според възможностите за изпълнение.

Програмата комбинира методите:
Билколечение | Балансирано хранене | Добавки Към Храненето – Витамини, Минерали | Усвояване на нови полезни навици.

 

Не се колебайте да се свържете с мен за опознавателен разговор, където ще обсъдим вашето запитване и най-подходящите решения.
Тел: 0884-789-278  / е-mail: boyana@vitanaturale.eu
Повече инфомация можете да научите тук: https://www.vitanaturale.eu/konsultirane

 

бояна иванова фитотерапевт и консутант по храненеБояна Иванова e магистър-фармацевт, фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Помага на хората да поддържат оптимално здраве с помощта на природолечение, здравословно хранене и начин на живот.