ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ ЗА ПРИХАПВАНЕ МЕЖДУ ОСНОВНИТЕ ХРАНЕНИЯ?

 

Категорично да! Най-често се спираме на готови бисквити, кексчета, кроасани и други подобни, които съдържат бързи въглехидрати. Излишният прием на бързи въглехидрати затруднява регулирането на кръвната захар и поддържането на тегло в норма. Купените бисквити съдържат още редица добавки и овкусители, от които не се нуждаете. Ако работата Ви не е физически натоварена една по-добра идея e междинна закуска, богата на протеини и с по-ниско сдържание на въглехидрати.

 

ПРЕДЛАГАМЕ ТРИ ИДЕИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО МЕЖДИННО ХРАНЕНЕ:

 

  • Кисело мляко с овесени ядки, чиа или малко плодове
  • Ядки микс (може да прибавите и малко сушени плодове)
  • Протеиново смути

 

Такава закуска би била балансирана от страна на макронутриенти и същевременно богата на фибри и протеини. Ситуацията е различна, когато страва въпрос за прихапване преди тренировка. Тогава тялото се нуждае от малко повече въглехидрати, които да го снабдят с необходимата енергия. Подходящ избор за закуска преди тренировка е комбинацията от комплексни въглехидрати и протеин в съотношение 50:50. Пример за комплексни въглехидрати са пълнозърнеста паста или хляб, овесени ядки, кафяв ориз. Пример за протеин: сирено котидж, пилешко месо, риба, кисело мляко.

Здравословното хранене – лесно и ефективно с Кулинарна таблица.

КУЛИНАРНА ТАБЛИЦА
КУЛИНАРНА ТАБЛИЦА

Здравейте, аз съм Бояна Иванова, магистър-фармацевт, фитотерапевт и консултант по балансирано хранене. Помагам на хората да поддържат оптимално здраве с помощта на природолечение, здравословно хранене и начин на живот. Повече информация за индивидуалната програма по холистично здраве, разработена от менможете да научите тук